Nederlands English Deutsch

woensdag 12 december '18

Eindjaar sluiting

I.v.m. onze jaarlijkse balanstelling zijn wij vanaf 19 december tot en met 21 december 12.00 uur telefonisch... [+]

IVI-Spijkerregels

Een spijkerregel bestaat uit een duurzaam flexibele laag van gelatexeerd kokosvilt in combinatie met thermisch gebonden polyestervezels. Hierop is een regel verlijmd van watervast spaanplaat. Met de IVI-Spijkerregels wordt een verend regelwerk gemaakt, waarop een afwerkbeplating wordt aangebracht van bijvoorbeeld gipskarton- of gipsvezelplaten. Deze platen voegen de belangrijke factor massa toe.

Overigens zijn de isolerende eigenschappen van een voorzetconstructie afhankelijk van een tweetal factoren. Zo geldt hoe groter de spouw hoe beter de werking. Nevima levert daarom spijkerregels in drie dikten (40, 60 en 80 mm) die een zelfde spouwdiepte creëren. Verder geeft een grotere massa op de spijkerregels een betere werking. Nevima adviseert dan ook om een verspringende dubbele beplating aan te brengen.

De IVI-Spijkerregels worden al jaren toegepast voor bijvoorbeeld het isoleren van buren-, horeca- vliegtuig- en verkeerslawaai.

IVI-Spijkerregel Wand

De elastische dempingstrook van de spijkerregel bestaat uit twee lagen: een 10 mm gelatexeerd kokosvilt en 10 of 20 mm polyestervilt. In deze dempingstrook zijn bevestigingsgaten van 8 mm gestanst.

De Montage

De montage van IVI-Spijkerregels is vrij eenvoudig. Allereerst dienen eventuele spleten en kieren in de bestaande constructie dichtgemaakt te worden. Op de bouwdelen waar het aan te brengen plaatmateriaal zal aansluiten wordt rondom het zelfklevende Nevima IVI-Akoestisch band aangebracht. Vervolgens worden de spijkerregels afhankelijk van de ondergrond met slag- of snelbouwschroeven en een volgring bevestigd. Voor dit doel zijn er gaten in de flexibele laag voorgestanst. Als de IVI-Spijkerregels op de vloer worden toegepast, kunnen de speciaal daarvoor geschikte regels los op de vloer worden gelegd.
Trillingen, die eventueel toch door de beplating worden opgenomen, zullen door de verende regels worden gedempt. Daardoor kunnen zij niet aan de bestaande constructie worden doorgegeven.
Om het zogenaamde klankkasteffect te voorkomen, wordt tussen de spijkerregels een geluidsabsorptiemateriaal aangebracht, zoals steen- of glaswol. Dit materiaal dient tenminste 70 % van de spouwdiepte te vullen. (Verwerkingsvoorschriften)

De Afwerking

Als het plaatmateriaal is aangebracht, worden de naden ter plaatse van het akoestisch band met een flexibele kit afgedicht. Wanneer hogere eisen aan de brandwerendheid van de constructie worden gesteld, dient speciaal daarvoor bestemde kit te worden gebruikt.
De voorzetconstructie die met IVI-Spijkerregels is gemaakt, is berekend op het bevestigen van voorwerpen zoals die normaal ook aan een wand of plafond worden bevestigd. Waar zwaardere voorwerpen moeten worden opgehangen, kunnen extra IVI-Spijkerregels op de plaats van bevestiging worden gemonteerd.

Opbouw

Een volledige plafondconstructie met IVI-Spijkerregels bestaat uit de volgende onderdelen:

 *¹ ) Het Nevima IVI-Akoestisch band is gemaakt van 100% hergebruikte polyestervezels en wordt geleverd op rollen van 10 m¹ met een dikte 5 mm en 32 of 42 mm breed.
*²) De Nevima slagschroeven met volgring worden geleverd in dozen van 100 stuks met een diameter van 6 mm en 60 mm lang. De Nevima houtschroeven met volgringen worden geleverd in dozen a 200 stuks.
Wandconstructie IVI-Spijkerregel
Wandconstructie IVI-Spijkerregel

Wandconstructie IVI-Spijkerregel
IVI-Spijkerregel
IVI-Spijkerregel

IVI-Spijkerregel
Sitemap Disclaimer Nevima B.V.   |    Neonweg 10   |    3812 RH Amersfoort   |    T. 033-4611245   |    F. 033-4634198   |    KvK 31024152