Nederlands English Deutsch

woensdag 12 december '18

Eindjaar sluiting

I.v.m. onze jaarlijkse balanstelling zijn wij vanaf 19 december tot en met 21 december 12.00 uur telefonisch... [+]

IVI-Spijkerregels

Een spijkerregel bestaat uit een duurzaam flexibele laag van gelatexeerd kokosvilt in combinatie met thermisch gebonden polyestervezels. Hierop is een regel verlijmd van watervast spaanplaat. Met de IVI-Spijkerregels wordt een verend regelwerk gemaakt, waarop een afwerkbeplating wordt aangebracht van bijvoorbeeld multiplex of betonplex. Deze platen voegen de belangrijke factor massa toe.

Overigens zijn de isolerende eigenschappen van een vloerconstructie afhankelijk van een tweetal factoren. Zo geldt hoe groter de spouw hoe beter de werking. Nevima levert daarom spijkerregels in drie dikten (40, 60 en 80 mm) die een zelfde spouwdiepte creëren. Verder geeft een grotere massa op de spijkerregels een betere werking. Nevima adviseert dan ook om een verspringende dubbele beplating aan te brengen.

De IVI-Spijkerregels worden al jaren toegepast voor bijvoorbeeld het isoleren van buren-, horeca- vliegtuig- en verkeerslawaai.

IVI-Spijkerregel Vloer

De elastische dempingstrook van de spijkerregel bestaat uit twee lagen: een 10 mm gelatexeerd kokosvilt en 10 of 20 mm polyestervilt. In deze dempingstrook zijn bij de vloerregels geen bevestigingsgaten gestanst. De regels kunnen dus eenvoudig worden gelegd.

De Montage

De montage van IVI-Spijkerregels is vrij eenvoudig. Allereerst dienen eventuele spleten en kieren in de bestaande constructie dichtgemaakt te worden. Op de bouwdelen waar het aan te brengen plaatmateriaal zal aansluiten wordt rondom het zelfklevende Nevima IVI-Akoestisch band aangebracht. Als de IVI-Spijkerregels op de vloer worden toegepast, kunnen de speciaal daarvoor geschikte regels los op de vloer worden gelegd.
Trillingen, die eventueel toch door de beplating worden opgenomen, zullen door de verende regels worden gedempt. Daardoor kunnen zij niet aan de bestaande constructie worden doorgegeven.
Om het zogenaamde klankkasteffect te voorkomen, wordt tussen de spijkerregels een geluidsabsorptiemateriaal aangebracht, zoals steen- of glaswol. Dit materiaal dient tenminste 70 % van de spouwdiepte te vullen. (Verwerkingsvoorschriften)

De Afwerking

Als het plaatmateriaal is aangebracht, worden de naden ter plaatse van het akoestisch band met een flexibele kit afgedicht. Wanneer hogere eisen aan de brandwerendheid van de constructie worden gesteld, dient speciaal daarvoor bestemde kit te worden gebruikt.
De vloerconstructie die met IVI-Spijkerregels is gemaakt, is berekend op een normale belasting. Waar zwaardere voorwerpen worden geplaatst, kunnen extra IVI-Spijkerregels worden gemonteerd.

Opbouw

Een volledige vloerconstructie met IVI-Spijkerregels bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Nevima Akoestisch band*¹)
  • Nevima IVI-Spijkerregels
  • Absorptiemateriaal
  • Plaatmateriaal
  • snelbouwschroeven
  • Acrylaatkit
 *¹ ) Het Nevima IVI-Akoestisch band is gemaakt van 100% hergebruikte polyestervezels en wordt geleverd op rollen van 10 m¹ met een dikte 5 mm en 32 of 42 mm breed.
Spijkerregel vloerconstructie
Spijkerregel vloerconstructie

Spijkerregel vloerconstructie
Spijkerregel vloer
Spijkerregel vloer

Spijkerregel vloer
Sitemap Disclaimer Nevima B.V.   |    Neonweg 10   |    3812 RH Amersfoort   |    T. 033-4611245   |    F. 033-4634198   |    KvK 31024152