Nederlands English Deutsch

woensdag 12 december '18

Eindjaar sluiting

I.v.m. onze jaarlijkse balanstelling zijn wij vanaf 19 december tot en met 21 december 12.00 uur telefonisch... [+]

IVI-Absorptieplaat

De geluidsabsorptie en geluidsisolatie van ruimtes staat in het middelpunt van de belangstelling. Voor het verbeteren van de akoestiek van een ruimte wordt meestal de nagalmtijd verkort. Bij het verhogen van de geluidsisolatie wordt veelal een ontkoppelde (IVI) voorzetwand en/of plafond toegepast. In alle gevallen is een geluidsabsorberend materiaal een belangrijk onderdeel van de oplossing. Nevima levert voor een optimale absorptie van geluid de gemakkelijk verwerkbare IVI-Absorptie, in een polyester en een PET uitvoering. Naast een uitstekende absorberende werking komen bij verwerken of gebruik, als extra voordeel, geen vezels vrij die irritatie van ademwegen, ogen en huid veroorzaken. De PET kwaliteit is bovendien gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Omschrijving

De IVI-Absorptie is een ecologisch vulmateriaal voor akoestische absorptie en thermische isolatie. Het product is gemaakt van 100% polyester of PET vezels, zonder chemische bindmiddelen of toeslagstoffen en is volledig te recyclen. De IVI-Absorptie is gemakkelijk vervormbaar, maar ook eenvoudig en zeer prettig verwerkbaar. Het kan snel met een schaar, een kartelmes of een gloeidraad op maat worden gemaakt. Het materiaal is moeilijk ontvlambaar en heeft ook nog eens uitstekende thermische isolatiewaarden.

Toepassingen

Wanneer een wand of een plafond moet bijdragen aan een verbetering van de ruimteabsorptie en nagalmtijd, is de IVI-Absorptie Polyester een ideale oplossing. Dit product heeft, door zijn fijne vezelstructuur, hoge absorptiewaardes. Hierdoor kan dit product gecombineerd worden met een geperforeerde beplating, zoals bij het IVI-Sporthalsysteem. De IVI-Absorptie Polyester is verder uitstekend te gebruiken achter een lattenplafond. De IVI-Absorptie Polyester wordt in wit en zwart geleverd. Bij zichtwerk kan zwart worden toegepast, het monteren van firetdoek wordt hiermee overbodig. De IVI-Absorptie Polyester kan tevens worden toegepast bij leidingen en kanalen boven plafonds. Naast een hogere absorptiewaarde, wordt dan bovendien gezorgd voor goede werkomstandigheden tijdens onderhoud.

De IVI-Absorptie PET heeft een grovere vezelstructuur en wordt als spouwabsorptie toegepast. Toegepast als spouwvulling voorkomt het spouwresonanties. In deze toepassing zijn de isolatiewaardes vergelijkbaar met de IVI-Absorptie Polyester, maar is de prijs-kwaliteit verhouding veel gunstiger. De IVI-Absorptie PET levert een uitstekend resultaat in combinatie met het IVI-Metalsysteem en de IVI-Spijkerregel. De standaard plaatmaat van 550 x 1.200 mm past precies in het IVI-Metalsysteem (stijlmaat 600 mm) en tussen de IVI-Spijkerregel (maat tussen de regels 550 mm). Door deze maatvoering wordt snijverlies voorkomen.

Voordelen

• Hoge absorptiewaardes in spraakgebied
• Vezelvrij
• Ecologisch
• Prettig en snel verwerkbaar

Absorptiewaardes

De geluidsabsorptiemeting in de nagalmkamer van de IVI-Absorptie Polyester SG15 leverden NRC (ASTM-C423) waardes van 0,75 op. Er is gemeten conform ISO 354:2003 (rapport Peutz nr. A 1870-1).

Technische eigenschappen

 

Afmetingen:   standaard 550 x 1200 mm
Dikte Polyester   standaard 30, 50, 75 en 100 mm
Dikte PET   standaard 30 mm (rol a ca 30 m1) en 50 mm (rol a ca 20 m1)
Soortelijk gewicht:   standaard SG15 =15 kg/m³
Materiaal:   100% polyester- of PET vezels
Kleur Polyester   standaard wit, zwart tegen meerprijs
Kleur PET   standaard wit
Thermische isolatie   SG15 λ= 0.045 W/mK (DIN 52612)
Overig:   rotvrij, ongevoelig voor schimmels en huisstofmijt
bevat geen chemische bindmiddelen
minimale vochtabsorptie
UV-bestendig
temperatuursbestendigheid -30º tot +120º

 

IVI-Absorptie plaat (wit)
IVI-Absorptie plaat (wit)

IVI-Absorptie plaat (wit)
IVI-Absorptieplaat (zwart)
IVI-Absorptieplaat (zwart)

IVI-Absorptieplaat (zwart)
Sitemap Disclaimer Nevima B.V.   |    Neonweg 10   |    3812 RH Amersfoort   |    T. 033-4611245   |    F. 033-4634198   |    KvK 31024152