Nederlands English Deutsch

woensdag 12 december '18

Eindjaar sluiting

I.v.m. onze jaarlijkse balanstelling zijn wij vanaf 19 december tot en met 21 december 12.00 uur telefonisch... [+]

Dit systeem is vervangen door het IVI-Akoestieksysteem


IVI-Sporthalsysteem

De geluidsabsorptie en geluidsisolatie van sporthallen staat in het middelpunt van de belangstelling. Hoge nagalmtijden veroorzaken serieuze klachten bij gebruikers van deze ruimtes. Er worden daarom hogere eisen gesteld aan de geluidsabsorptie van een sporthal en/of gymzaal. Uit de praktijk blijkt dat de meest gebruikelijke aanpak, het bekleden van het plafond, niet voldoende is. Hierdoor ontstaat de noodzaak voor een hoogwaardige wandabsorptie.

Sporthallen en gymzalen worden steeds vaker geïntegreerd in school- of woongebouwen. Daarom is ook een goede (bal)contactgeluidsisolatie belangrijk. Tegenwoordig worden er hoge eisen gesteld aan de werking van de geluidsabsorberende producten, daarnaast spelen contactvriendelijkheid en esthetica een grote rol.

Opbouw

Het IVI-Sporthalsysteem bestaat uit drie onderdelen. Op een ontkoppelende IVI-Spijkerregel wordt een met wolvilt beklede IVI-Sportplaat aangebracht. Deze beplating heeft een niet zichtbare open structuur. De ruimte tussen de regels en de beplating wordt opgevuld met IVI-Absorptie, een geluidsabsorberend materiaal. Het systeem heeft daarmee de volgende opbouw:

 1. IVI-Spijkerregel
  Contactgeluiden bij sporthallen worden vooral veroorzaakt door het stuiteren van ballen tegen de wand. Hierdoor ontstaan hinderlijke geluiden in de omliggende ruimtes. Om dit tegen te gaan kan de geluidsabsorberende constructie verend worden bevestigd. Hiervoor wordt tegen de wand de IVI-Spijkerregel wand 60mm aangebracht. Deze IVI-Spijkerregel bestaat uit een spaanplaten regel die bevestigd is op een strook kokosvilt. Deze regel wordt daarmee ontkoppeld op de bestaande constructie aangebracht met een hart op hart afstand van 600 mm.
  (Lees meer over de IVI-Spijkerregels).
 2. IVI-Absorptieplaat
  Tussen het regelwerk wordt de IVI-Absorptieplaat SG15 aangebracht. Dit absorptiemateriaal heeft hoge absorptiewaardes. In combinatie met de geperforeerde beplating zorgt dit voor zeer hoge absorptie in het spraakgebied. Omdat dit product vezelvrij is heeft het als bijkomend voordeel dat het prettig te verwerken is. Ook na verloop van jaren zullen geen vezels in de lucht vrijkomen onder invloed van bv. trillingen.
  (Lees meer over de IVI-Absorptieplaat).
 3. IVI-Sportplaat
  Op de geluidsisolerende IVI-Spijkerregel wordt de IVI-Sportplaat aangebracht. Dit is een balvaste plaat van 12 mm MDF voorzien van perforaties met een perforatiegraad 20%. Deze combinatie zorgt voor een optimale absorptie in een breed spectrum. De beplating is voorzien van het 1 mm dikke Nevima Designvilt. Dit 100% wolvilt is vuilafstotend behandeld en verkrijgbaar in ruim 70 kleuren. Naast de esthetische functie zorgt dit Nevima Designvilt ervoor dat schaafwonden bij lichamelijk contact worden tegengegaan. De IVI-Sportplaat is ook ongeperforeerd te verkrijgen. Deze wordt toegepast indien al voldoende absorptie bereikt is en voor panelen die in het werk op maat worden gezaagd. De beplating wordt met een stalen omegaprofiel bevestigd en afgewerkt met een aluminium blank geanodiseerde strip. De strip kan bekleed met vilt of in elke gewenste RAL kleur worden geleverd. De profielen worden verzonken aangebracht zodat de wand optisch vlak is en blessures worden voorkomen.

Afmetingen
 

IVI-Spijkerregel (hxbxl):   60 x 120 x 1.250 mm
IVI-Sportplaat (hxbxl):   12 x 585 x 3.000 mm
IVI-Sportplaat (hxbxl):   12 x 585 x 2.420 mm
IVI-Absorptie plaat (hxbxl):   60 x 550 x 1.250 mm
IVI-Sporthalprofiel (hxbxl):   15 x 36 x 3.000 mm

 

NOC*NSF

Goedgekeurd

 

Sporthal overzicht
Sporthal overzicht

Sporthal overzicht
Sporthal detail
Sporthal detail

Sporthal detail
Voor- en achterkant Sporthalpaneel
Voor- en achterkant Sporthalpaneel

Voor- en achterkant Sporthalpaneel
IVI-Stootplint
IVI-Stootplint

IVI-Stootplint
Sporthal Venlo
Sporthal Venlo

Sporthal Venlo
Sitemap Disclaimer Nevima B.V.   |    Neonweg 10   |    3812 RH Amersfoort   |    T. 033-4611245   |    F. 033-4634198   |    KvK 31024152