Nederlands English Deutsch

woensdag 12 december '18

Eindjaar sluiting

I.v.m. onze jaarlijkse balanstelling zijn wij vanaf 19 december tot en met 21 december 12.00 uur telefonisch... [+]

IVI-Centraalregel

Geluidsisolatie van woningen en bedrijfsgebouwen staat in het middelpunt van de belangstelling. Niet alleen zijn de wensen op dit gebied toegenomen, ook de wettelijke normen zijn aanzienlijk verscherpt. Het is dan ook goed te begrijpen dat er steeds meer vragen komen hoe de geluidsisolatie verbeterd kan worden. Nevima heeft een ruime ervaring in akoestiek en biedt oplossingen met verschillende producten. De IVI-Centraalregel® is hier één van.

Omschrijving

De IVI-Centraalregel® is een variant van de IVI-Spijkerregel® die al ruim 50 jaar zijn geluidsisolerende kwaliteiten bewijst. De IVI-Centraalregel® is in 30 of 40 mm hoog te krijgen. De regel bestaat uit een 20 mm spaanplaatregel met daaronder een gelijmde en mechanisch bevestigde ecologische laag kokosvilt van 10 of 20 mm. In de spaanplaatregel zijn om de 290 mm gaten van Ø 20 mm aangebracht. Door het vastdraaien van een schroef met volgring (< 20 mm) in het gat zal de ring het kokosvilt indrukken en vastzetten. Hierdoor worden zijwaartse verplaatsingen en contactbruggen uitgesloten (zie detailtekening). Door deze uitgekiende bevestigingsmethode kan op eenvoudige wijze een akoestisch ontkoppelde vrijhangend plafond worden gemaakt. Na het aanbrengen van de IVICentraalregel® wordt vervolgens een absorberende spouwvulling, zoals de IVI-Absorptie® plaat, aangebracht. De constructie wordt daarna afgesloten met een beplating (meestal een dubbele gipskartonplaat) en rondom blijvend flexibel afgekit. Deze beplating wordt uitsluitend geschroefd op de (ontkoppelde) regel. Om contactbruggen bij de randen te voorkomen wordt gebruik gemaakt van IVI-Akoestisch band.

Toepassingen

Net als de IVI-Spijkerregel® wordt de IVI-Centraalregel® toegepast om een hoogwaardige geluidsisolerend plafond te maken. De IVI-Centraalregel® is zeer geschikt bij situaties waar een beperkt bevestigingsvlak beschikbaar is, zoals op de kopse kant van een balk. Hierdoor is de IVI-Centraalregel® ideaal om in de houtskeletbouw te worden gebruikt. Daarnaast is de regel ontworpen voor het verbeteren van de geluidsisolatie van standaard dakelementen. Ook is de regel goed toe te passen wanneer slechts een beperkte spouwdiepte mogelijk is.

Voordelen:

 • Goede geluidsisolatie in het spraakgebied
 • Duurzaam
  - Gemaakt van hergebruikte en hernieuwbare grondstoffen
  - De elastische eigenschappen van kokosvilt zijn niet aan
    veroudering onderhevig
 • Makkelijk, snel en prettig verwerkbaar
 • Zeer geringe inbouwdiepte
 • Toepasbaar op de kopse kant van balken
 • Gelijkmatig belastbaar tot 40 kg/m²

Afmetingen
 

IVI-Centraalregel® 30 30x50x1250mm
IVI-Centraalregel® 40 40x50x1250mm
Montagegat Ø 20 mm, h.o.h 290 mm, 4 per regel

 

Technische eigenschappen
 

Regel watervast spaanplaat
Vilt natuurlijke kokosvezels, gelatexeerd
Bevestiging lijm en nieten

Verwerking

Bij geluidsisolatie is niet alleen het juist aanbrengen van de IVI-Centraalregel® van belang, maar ook bijvoorbeeld de juiste aansluiting van de beplating met de bestaande constructie. De volledige verwerkingsvoorschriften zijn te vinden op onze website www.nevima.nl.

Plafond doorsnede IVI-Centraalregel
Plafond doorsnede IVI-Centraalregel

Plafond doorsnede IVI-Centraalregel
IVI-Centraalregel
IVI-Centraalregel

IVI-Centraalregel
Sitemap Disclaimer Nevima B.V.   |    Neonweg 10   |    3812 RH Amersfoort   |    T. 033-4611245   |    F. 033-4634198   |    KvK 31024152