DE INNOVATOR IN VILT

Nevima
Producten

PuzzelstukkenIn de verschillende vilttoepassingen onderscheidt Nevima drie belangrijke groepen: vilt voor de technische industrie, viltproducten specifiek voor de bouw en vilt voor geluidsisolatie.

In vrijwel elke talk van industrie wordt technisch vilt toegepast. Nevima levert vilt aan de carrosseriebouw, de meubel- en verlichtingsindustrie, de machine- en apparatenbouw en de auto-industrie. Zo wordt vilt toegepast als trillingdemper, luchtfilter, meubelbekleding, stofafdichting, oliedispenser, beschermlaag, onder stoelpoten, enzovoort. Voor al deze en andere toepassingen geeft Nevima advies en ontwerpt klantgerichte oplossingen.

BouwviltVoor de bouw is het traditionele bouwvilt, vervaardigd van koeienhaar, van een dusdanige samenstelling dat het als geen ander product druk verdeelt, oneffenheden opvangt en, ondanks zware belastingen, trillingen langdurig blijft dempen. Hiermee onderscheidt het zich van synthetische vilten die, door de gladde structuur van de vezels, onder belasting een grotere indrukking kennen. Haarvilt behoudt haar functie ook bij hogere belastingen.


GeluidsisolatieVoor de geluidsisolatiemarkt levert Nevima producten waarmee ontkoppelde voorzetwanden, vloeren en plafonds worden gemaakt. Naast de bekende IVI-Spijkerregel, veel gebruikt in de woningbouw, is het IVI-Metaalsysteem ontwikkeld. Dit systeem is bij uitstek geschikt voor hoogwaardige isolatie van horeca, bioscopen, theaters en renovatieprojecten. Voor zwevende vloeren in zowel woningbouw, horeca als winkels hebben de Nevidek producten zich al vele malen bewezen.

Ook voor het verbeteren van de ruimteakoestiek heeft Nevima uitstekende oplossingen. Het IVI-Sporthalsysteem wordt vooral gebruik voor hoogwaardige wandabsorptie in sporthallen, maar vanwege zijn fraaie uiterlijk heeft het ook veel andere toepassingsgebieden. Nevima ontwerpt en levert deze producten niet alleen, wij staan u graag terzijde met het geven van adviezen.

Vilt wordt onder meer vervaardigd uit koeienhaar, wol, synthetische vezels en kokosvezels. Afhankelijk van de toepassing en de vereiste specificaties wordt de grondstof en de dichtheid van het materiaal vastgesteld. Zo kan vilt zacht vervormbaar zijn, maar ook staalhard. Door geavanceerde productietechnieken krijgt vilt zijn specifieke eigenschappen. Alle viltsoorten zijn leverbaar in velerlei diktes en dichtheden, en in de meest uiteenlopende uitvoeringen: in stroken, ringen, schijven, rollen enzovoort. De eigenschappen variëren van antistatisch tot temperatuurbestendig en van waterafstotend tot zelfklevend.